Elkészítése
Először a nyitott csirkemellet ráfektetjük két szelet bacon szalonnára. Ráhelyezzük a vékony csíkokra vágott cukkinit, majd enyhén megsózzuk és facsarunk rá egy kevés citromlevet. Ezután a csirkemellet visszahajtjuk, majd a szalonnával szorosan feltekerjük.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, és a csirkemellet mindkét oldalán körülbelül fél percig sütjük, amíg a szalonna kissé megpirul. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, majd fedő alatt, 8-10 perc alatt puhára sütjük. Amikor elkészült, a csirkemellet egy tányérra tesszük pihenni.
A serpenyőben maradt szafthoz hozzáadjuk a reszelt sajtot, és elkeverjük, amíg az teljesen megolvad. Ezután egy kevés mustárt nyomunk bele, majd főzőtejszínnel felöntjük, és hagyjuk, hogy az egész összeforrjon.
A cukkinis csirkét szeletekre vágjuk, a tányérra először a sajtmártást kanalazzuk, majd ráhelyezzük a csirkeszeleteket. Az ételt rizzsel tálaljuk, ami tökéletesen kiegészíti az ízeket. Nagyon finom étel készül így, mely igazán laktató és különleges.
