Hozzávalók:
- 1000 g csirkeszárny
- 1 hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 50 ml szójaszósz
- 300 ml kókusztej házilag
- 2 ek curry-por
- gyömbér (3 cm, vagy 1 ek gyömbérpor)
- csilipor
- só
- olívaolaj
Elkészítése:
Az olajon megsütjük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a csirkeszárnyakat. Nagy lángon lepirítjuk mindkét oldalán majd lehúzzuk a lángot. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (vagy gyömbérport), csiliport és a 2 evőkanál curryport.
Alaposan átforgatjuk, hogy mindegyik szárny curry-s legyen majd hozzáadjuk a kókusztejet, szójaszószt és annyi vizet, ami ellepi. Forraljuk fel és gyenge tűzön puhára főzzük. Megízesítjük a sóval és a fűszerekkel és párolt rizzsel tálaljuk.