Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Currys ragu óriástócsniba töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Raguhoz

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál curry
  • só
  • bors
  • 200 ml főzőtejszín
  • olaj

Tócsnihoz

  • 80 dkg krumpli
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • só
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj (a sütéshez )
Currys ragu óriástócsniba töltve

Elkészítése

Ragu:

A felkockázott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megsózzuk, megborsozzuk, majd amikor kifehéredett a hús, hozzáadjuk a curryport. Ha a hús teljesen megpirult, hozzáöntjük a tejszín és kavargatás mellett besűrítjük.

Tócsni:

A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a két tojást, ízlés szerint sót, borsot, a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Jól elkeverjük a hozzávalókat, ha szükséges kis lisztet adhatunk még hozzá, hogy egy nem túl sűrű masszát kapjunk.

A sütéshez kevés olajat használjunk, hogy ne tocsogjon benne. Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt, öntsünk bele kb 1 evőkanál olajat, és egy összehajtogatott papírtörlőkendővel kenjük szét. Ezután rakjunk bele és terítsünk szét annyi masszát, hogy kb fél centi vastag legyen. Nem kell megijedni, nem fog leragadni a tócsni. Közepes lángon egyszer megfordítva aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/currys-ragu-oriastocsniba-toltve/