Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cyprusi csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 kis üveg olívabogyó
  • 1 kg újburgonya
  • 0,5 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • só
  • 1,5 dl alaplé
Cyprusi csirkecomb

Elkészítése

A fűszereket keverjük össze a sóval, majd alaposan dörzsöljük be velük a megmosott csirkecombokat. Az így előkészített húst hagyjuk állni kb. fél órán keresztül, hogy jól átjárják a fűszerek.

Közben a burgonyát meghámozzuk, és kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, majd kettévágjuk.

Egy tűzálló tál alját kibéleljük a burgonyakarikákkal, erre helyezzük a befűszerezett csirkecombokat, majd a félbevágott koktélparadicsomot és az olajbogyókat.

A hozzávalók tetejére öntünk kb. másfél deci húslevest, majd alufóliával lefedjük a tálat, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. egy órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük tovább, amíg a csirkecombok szépen megpirulnak.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/cyprusi-csirkecomb/