Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dr pepper csirkéje recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg csirkecomb (vagy csirkeszárny)
  • 7 dl Dr Pepper
  • 1 dl ketchup
  • 1 evőkanál BBQ mártás
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 teáskanál bors
  • 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 0,5 teáskanál só

Elkészítése

A mustárt, BBQ mártást, cukrot és a ketchupot tegyük egy olyan edénybe, amiben főzni fogjuk az ételt.

Keverjük el az edényben lévő alapanyagokat, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymaport, citromlevet és a worcestershire szószt. Keverjünk össze minden alapanyagot, majd adjuk hozzá a Dr Peppert.

Kis lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük be kb felére a szószt 20-25 perc alatt. Ha elkészült, tegyük félre a szószt és hagyjuk kihűlni.

A konyhakészre előkészített húst pácoljuk be a kihűlt mártással. A csirkealkatrészek bőre alá is, ahova tudunk tegyünk a pácból.

A bepácolt húsokat tegyük egy alufóliával bélelt tepsibe és 180 fokon 35-40 perc alatt süssük készre. Sütés közben többször locsoljuk meg a páccal a húsokat. Amikor elkészültek, grill fokozaton süssük szép pirosra és ropogósra a bőrét.

Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/dr-pepper-csirkeje/