Elkészítése
A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A hússzeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, majd a tetejére tesszük a karfiolt. Az egészet sózzuk és borsozzuk.
Egy lábasban 5 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a forró tejet, majd sűrű mártássá főzzük. Vegyük le a tűzről, és a tojássárgákat keverjük el a főzőtejszínnel, lassan adagolva dolgozzuk össze a mártással. A reszelt sajt felét is keverjük bele.
Az így elkészült mártással öntsük le a karfiolt, szórjuk meg a maradék sajttal. A tetejére tegyünk mogyorónyi nagyságú vajdarabokat, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Az egészet 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
