Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Dubarry csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A hússzeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, majd a tetejére tesszük a karfiolt. Az egészet sózzuk és borsozzuk. Egy lábasban 5 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Folyamatos keverés mellett […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A hússzeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, majd a tetejére tesszük a karfiolt. Az egészet sózzuk és borsozzuk.

Egy lábasban 5 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a forró tejet, majd sűrű mártássá főzzük. Vegyük le a tűzről, és a tojássárgákat keverjük el a főzőtejszínnel, lassan adagolva dolgozzuk össze a mártással. A reszelt sajt felét is keverjük bele.

Az így elkészült mártással öntsük le a karfiolt, szórjuk meg a maradék sajttal. A tetejére tegyünk mogyorónyi nagyságú vajdarabokat, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Az egészet 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is