Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dubarry csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 60 dkg karfiol
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg sajt
  • zsemlemorzsa
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A hússzeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, majd a tetejére tesszük a karfiolt. Az egészet sózzuk és borsozzuk.

Egy lábasban 5 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a forró tejet, majd sűrű mártássá főzzük. Vegyük le a tűzről, és a tojássárgákat keverjük el a főzőtejszínnel, lassan adagolva dolgozzuk össze a mártással. A reszelt sajt felét is keverjük bele.

Az így elkészült mártással öntsük le a karfiolt, szórjuk meg a maradék sajttal. A tetejére tegyünk mogyorónyi nagyságú vajdarabokat, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Az egészet 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/dubarry-csirkemell-2/