Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dubarry szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet sertésborda ( vagy csirkemell)
  • 1 dl olaj
  • 1 doboz barack konzerv
  • 3 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 6 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors

Elkészítése

A hússzeleteket enyhén megsózzuk, majd az olajban hirtelen kisütjük, hogy mindkét oldaluk aranyszínű legyen. A sütés után a serpenyőben maradt olajat egy tepsibe öntjük, és a hússzeleteket egymás mellé helyezzük.

A hússzeletek tetejére akkora barackokat teszünk, amelyek teljesen befedik őket.

A bechamel elkészítéséhez a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. A forró tejjel fokozatosan felengedjük, simára keverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Amikor a mártás besűrűsödött, hozzákeverjük a reszelt sajtot.

A kész mártással bevonjuk a barackkal borított hússzeleteket. A tepsit forró sütőbe tesszük, és a fogást addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra pirul, körülbelül 15-20 percig.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/dubarry-szelet/