Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 fél szál póréhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 darabolt ananászkonzerv
- 3 ek ketchup
- 2 ek fehérbor ecet
- 2 ek worchester szósz
- 2 ek szójaszósz
- 3 ek méz
- 1 ek keményítő
- só
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát.
Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, worchester szószt, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizs körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!