Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes-savanyú kinai csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirke (közepes)
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál burgonyaliszt
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • olaj (a sütéshez)
  • 3 teáskanál ketchup
  • 3 teáskanál borecet
  • 2 ek cukor
  • 1 teáskanál rizsliszt
  • só

Elkészítése

A feldarabolt csirkét sózott vízbe megfőzzük. A főtt csirkét kicsontozzuk, és hagyjuk kihűlni. A szójamártást összekeverem a burgonyaliszttel, hozzáadom a felvert tojásokat, majd ebbe a mártásba megforgatom a csirkehús csíkokat. Bő forró olajba pirosra sütjük. Összekeverem a ketchupot, a borecetet, a cukrot, a rizslisztet és 3dl. vízzel jól elkeverem. Jól összeforraljuk. Tálaláskor a sült csirke darabok köré öntjük a mártást, és párolt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/edes-savanyu-kinai-csirke/