Elkészítése
A meghámozott édesburgonyát hasábokra szeleteljük. A csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk mindezt a burgonyával együtt. Egy-két evőkanál olívaolajat ráöntünk, kézzel összekeverjük, hogy mindenhova jusson és szétterítjük egyenletesen a tepsiben.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő!).
Ezalatt elkészítjük a salátánkat: a megmosott, leveleire szedett (esetleg apróbb darabokra tépkedett) salátát megsózzuk, kevés gyömbérrel megszórjuk, citrom levével meglocsoljuk.
Szedjünk a tányérunkra a salátából, halmozzunk rá a frissen kisült burgonyás húsból, koronázzuk meg néhány kocka mozzarellával és máris falatozhatunk.








