Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édesburgonya saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya
  • 4 darab filézett csirkecomb (vagy 50 dkg csirkemell)
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • szívsaláta
  • 0,5 citrom leve
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • 125 g mozzarella

Elkészítése

A meghámozott édesburgonyát hasábokra szeleteljük. A csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk mindezt a burgonyával együtt. Egy-két evőkanál olívaolajat ráöntünk, kézzel összekeverjük, hogy mindenhova jusson és szétterítjük egyenletesen a tepsiben.

200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő!).

Ezalatt elkészítjük a salátánkat: a megmosott, leveleire szedett (esetleg apróbb darabokra tépkedett) salátát megsózzuk, kevés gyömbérrel megszórjuk, citrom levével meglocsoljuk.

Szedjünk a tányérunkra a salátából, halmozzunk rá a frissen kisült burgonyás húsból, koronázzuk meg néhány kocka mozzarellával és máris falatozhatunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/edesburgonya-salata/