Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Egészben sült karácsonyi kacsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A narancsok héját és a szerecsendió felét reszeljük le, majd adjunk hozzá 1 evőkanál sót és 2-3 ág rozmaring leveleit, amit leszedjünk a szárról, majd az egészet forgassuk össze. Ezzel a keverékkel dörzsöljük be kívül-belül a kacsát, majd pihentessük pár órát vagy egy éjszakán át. Másnap a sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az egyik narancsot […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2019.12.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A narancsok héját és a szerecsendió felét reszeljük le, majd adjunk hozzá 1 evőkanál sót és 2-3 ág rozmaring leveleit, amit leszedjünk a szárról, majd az egészet forgassuk össze.

Ezzel a keverékkel dörzsöljük be kívül-belül a kacsát, majd pihentessük pár órát vagy egy éjszakán át.

Másnap a sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az egyik narancsot negyedeljük fel (aminek a héját lereszeltük), a másiknak a levét facsarjuk ki és tegyük félre.

A hagymákat, répát, gyömbért hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a 2 ág szárzellerrel együtt.

Egy nagyobb tepsi aljába tegyük bele a zöldségeket, tegyük hozzá a fahéjat, babérleveleket és néhány ág rozmaringot is.

A kacsa hasába töltsük bele a negyedelt narancsot és hámozott, kockázott almát, majd egy hústűvel vagy saslik pálcával zárjuk össze a bőrt.

Mellével felfelé tegyük rá a zöldségágyra a kacsát, fedjük le alufóliával és toljuk be a sütőbe. Süssük kb 2,5-3 órán át, kacsa méretétől függően.

Mielőtt elkészülne, vegyük elő a félretett narancslevet és adjunk hozzá 1 ek mézet, majd keverjük el jó alaposan. Ezzel a keverékkel kenjük meg jó alaposan 2-3-szor a kacsát és süssük szép pirosra.

Amikor a kacsa elkészült, akkor vegyük ki a tepsiből, tegyük át egy tányérra és takarjuk le, pihentessük felvágás előtt 15 percig.

A tepsit tegyük a főzőlapra (ha nem tudjuk használni a főzőlapon, akkor a tartalmát öntsük át egy edénybe és abban dolgozzunk). Forraljuk el a zöldségek alól a levet, majd öntsük fel a borral és azt is forraljuk jól el.

Szójuk rá a lisztet, keverjük el alaposan, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük jól össze 25-30 perc alatt. Ezután szűrjük le és ami a szűrőben maradt, azt egy kanállal alaposan nyomkodjuk még ki. Forraljuk be az edényben lévő mártást.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is