Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Egészben sült pulykacomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy pulykacomb Páchoz: 2 dl olaj 6 gerezd zúzott fokhagyma 1 evőkanál pulyka fűszerkeverék 1 mokkáskanál só 1 mokkáskanál bors Elkészítése: A pác hozzávalóit keverjük össze, majd pácoljuk be vele a pulykacombot. Ahol lehet, ott juttassunk a pulyka bőre alá is a pácból. Tegyük egy nagyobb tepsibe a pulykacombot, fedjük le alufóliával és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy pulykacomb

Páchoz:

  • 2 dl olaj
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál pulyka fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors


Elkészítése:

A pác hozzávalóit keverjük össze, majd pácoljuk be vele a pulykacombot. Ahol lehet, ott juttassunk a pulyka bőre alá is a pácból.

Tegyük egy nagyobb tepsibe a pulykacombot, fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben 150C°-on kezdjük el lassan sütni.

Amikor a pulykacomb már teljesen megpuhult, vegyük le a fóliát a húsról. Állítsük a sütőt 170 fokra és a húsból kisülő páclével 15-25 percenként folyamatosan locsoljuk addig, amíg szép színt nem kap hús. Ne hagyjuk kiszáradni!

A teljes sütési idő egy nagyobb, kb 2,5 kg-os comb esetében először 150 C°-on 2,5 óra, majd 170 C°-on szintén 2,5 óra.
Ha elkészült, pihentessük az elzárt sütőben 15-20 percig.

A sütés vége felé tehetünk mellé burgonyát és félbe vágott hagyma darabokat, hogy a köretünk is elkészüljön.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is