Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyben sült kacsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db pecsenyekacsa
  • só
  • majoránna
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl alaplé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej fokhagyma

Elkészítése

A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát negyedekre vágjuk. A kacsát alaposan megmossuk, majd kívül-belül megsózzuk. A belsejét majoránnával és borssal ízesítjük. A kacsát tepsibe tesszük, mellé helyezzük a vöröshagyma-negyedeket és a fokhagymagerezdeket. Aláöntjük a húslevest és a mézet. A tepsit lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőbe helyezzük, ahol egy-másfél órán keresztül sütjük.

Ezután levesszük a fóliát, és sűrűn locsolgatva addig sütjük, amíg a kacsa bőre szép pirosra és ropogósra nem sül. Snidlinges burgonyapürével tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/egyben-sult-kacsa/