A csirkemellet megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés kókuszolajat felhevítünk, és a csirkecsíkokat fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt lilahagymát, és együtt pároljuk.
Amikor a hús kifehéredett, megszórjuk a fűszerekkel, majd felöntjük a kókusztejjel és kevés vízzel. Lefedve addig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és néhány percig együtt főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Forrón tálaljuk, párolt rizzsel vagy kuszkusszal.
Tipp
Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni az ételt, adhatunk hozzá egy marék friss spenótot vagy apróra vágott paradicsomot is. Aki szereti a pikánsabb ízeket, kevés csilipaprikával is fűszerezheti.