Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyiptomi csirkemell csicseriborsóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 0,5 fej lilahagyma
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 dl kókusztej
  • só
  • menta
  • édeskömény
  • koriander
  • kurkuma

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés kókuszolajat felhevítünk, és a csirkecsíkokat fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt lilahagymát, és együtt pároljuk.

Amikor a hús kifehéredett, megszórjuk a fűszerekkel, majd felöntjük a kókusztejjel és kevés vízzel. Lefedve addig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul.

Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és néhány percig együtt főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Forrón tálaljuk, párolt rizzsel vagy kuszkusszal.

Tipp

Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni az ételt, adhatunk hozzá egy marék friss spenótot vagy apróra vágott paradicsomot is. Aki szereti a pikánsabb ízeket, kevés csilipaprikával is fűszerezheti.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/egyiptomi-csirkemell-csicseriborsoval/