Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 tk só
- 1/2 tk bors
- 2 kaliforniai paprika (zöld és piros)
A szószhoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított chili, vagy 1 kis chili paprika
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek paradicsompüré
- 1 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük sóval és borssal.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és nagy lángon megpirítjuk a csirkemellet. Amikor egy kis kérget kapott, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és együtt pirítjuk őket egy pár percig.
Amikor elkészült, kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, illetve összezúzzuk. A serpenyőben maradt olajban megpirítjuk a fokhagymát (ha nem maradt, akkor öntünk hozzá), majd hozzáadjuk a szójaszósz, a paradicsompürét és a vizet és a chilit.
Körülbelül 5 percig főzzük, folyamatosan. Egy kicsit be fog sűrűsödni.
Ekkor visszatesszük a csirkét és a paprikát, majd még 5 percig főzzük.
Rizzsel tálaljuk.