Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű csirkepörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész csirke /az enyém 2kg/
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • só
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 ek zsír


Elkészítése:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, pár percig pirítjuk / óvatosan, le ne égjen! /. Felöntjük kb 2dl vízzel és rövid lében puhára pároljuk. Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges.

Galuskával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának vagy a sertésnek / elég „vizes” marad / Néha a csirke előbb megpuhul, mint, hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne ezért a végén kivettem a húst és a szaftot botmixerrel leturmixoltam. Így nagyon finom sűrű szaftja lett a pörköltnek![/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/egyszeru-csirkeporkolt/