Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerűen nagyszerű csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab csirkecomb
  • 1 darab csirkemell
  • 4 darab burgonya
  • zsír

Töltelékhez

  • 2 darab zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz májkrém (kicsi)

Elkészítése

A húsokat sózzuk és borsozzuk.

A burgonyákat tisztítsuk meg (ha vékony a héja, elég lesz alaposan megsikálni a víz alatt, nem kell hámozni), vágjunk le az alsó és felső feléből annyit, hogy megálljon a sütőedényben, illetve a töltelék a tetején.)

A zsemléket vízbe beáztatjuk és kinyomkodjuk.

A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zsemléket, a tojást, a májkrémet, a fokhagymát, az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Ha hígnak találjuk, tegyünk hozzá zsemlemorzsát.

A combok bőre alá tegyünk a töltelékből, majd helyezzük a megtöltött húsokat egy kizsírozott tepsibe vagy jénaiba. Rajuk mellé a burgonyákat, tetejükre osszuk el a megmaradt tölteléket.

Fél dl vizet öntsünk alá, majd alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben, 45 percig süssük. Azután fólia nélkül még kb 15 percig.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/egyszeruen-nagyszeru-csirke/