Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Erdei gombákkal töltött pulykamell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A palacsintatészta hozzávalóit jól összedolgozzuk (1 tojásfehérje kivételével), majd hűtőben pihentetjük 1 órán át. A póréhagymát vékony karikákra, a bacont csíkokra vágjuk. A kenyérgomba kalapjait vékonyra szeljük. Kevés vaj és olaj keveréken megpirítjuk kissé a hagymát, a szalonnát és a gombát. Közben sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel füszerezzük. Gyakran keverve néhány perc alatt készre főzzük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Malnahab
Beküldte: 2021.01.19.

Hozzávalók

Fasírthoz

Palacsintához

Körethez

Elkészítése

A palacsintatészta hozzávalóit jól összedolgozzuk (1 tojásfehérje kivételével), majd hűtőben pihentetjük 1 órán át.

A póréhagymát vékony karikákra, a bacont csíkokra vágjuk. A kenyérgomba kalapjait vékonyra szeljük.

Kevés vaj és olaj keveréken megpirítjuk kissé a hagymát, a szalonnát és a gombát. Közben sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel füszerezzük. Gyakran keverve néhány perc alatt készre főzzük, majd félretesszük és 1 tk zsemlemorzsát keverünk bele.

A pulykamellet felszúrjuk kitágítjuk a rést és megtöltjük a töltelékkel. Forró olajon és vajon pirosra sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és citromlével meglocsoljuk, majd megpároljuk.

A megmaradt gombás masszához a tojássárgáját, zsemlemorzsát, aprított fokhagymát adunk, jól összedolgozzuk és kanállal szaggatva olajban fasírtokat sütünk belőle.

A fiatal vargányákat kettévágjuk és sózzuk, borsozzuk. 1-2 percig sütjük, majd leitatjuk róla az olajat és aprított fokhagymával megszórjuk, majd állni hagyjuk.

A hűtőből kivesszük a palacsintatésztát. Óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, megforgatjuk a vargányákat a masszában és forró olajon megsütjük.

Vékony hasábokra szeljük a sárgarépát kevés vajon és citromlén megpároljuk, majd hozzáadjuk az uborka hasábokat, sózzuk és borsikafűvel ízesítjük, majd néhány perc alatt készre sütjük.

Tálaljuk ízlés szerint.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Malnahab
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is