Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdei gombákkal töltött pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg vastagabb pulykamell egészben, amit fel lehet szúrni
  • 6 db kenyérgomba vagy 10 dkg fenyőpereszke
  • 3 szelet bacon
  • 10 cm hosszú póréhagyma
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa
  • kevés vaj
  • aprított petrezselyemzöld
  • 0,5 citrom leve
  • só
  • bors

Fasírthoz

  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa
  • kevés olaj-vaj keveréke
  • 1 gerezd szárított fokhagyma

Palacsintához

  • 20 dkg fiatal vargánya
  • 6 dkg finomliszt
  • 1 dl sör
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez
  • őrölt bors

Körethez

  • 2 darab fürtös uborka
  • 4 szál vékony sárgarépa
  • 0,5 citrom leve
  • kevés borsikafű
  • só

Elkészítése

A palacsintatészta hozzávalóit jól összedolgozzuk (1 tojásfehérje kivételével), majd hűtőben pihentetjük 1 órán át.

A póréhagymát vékony karikákra, a bacont csíkokra vágjuk. A kenyérgomba kalapjait vékonyra szeljük.

Kevés vaj és olaj keveréken megpirítjuk kissé a hagymát, a szalonnát és a gombát. Közben sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel füszerezzük. Gyakran keverve néhány perc alatt készre főzzük, majd félretesszük és 1 tk zsemlemorzsát keverünk bele.

A pulykamellet felszúrjuk kitágítjuk a rést és megtöltjük a töltelékkel. Forró olajon és vajon pirosra sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és citromlével meglocsoljuk, majd megpároljuk.

A megmaradt gombás masszához a tojássárgáját, zsemlemorzsát, aprított fokhagymát adunk, jól összedolgozzuk és kanállal szaggatva olajban fasírtokat sütünk belőle.

A fiatal vargányákat kettévágjuk és sózzuk, borsozzuk. 1-2 percig sütjük, majd leitatjuk róla az olajat és aprított fokhagymával megszórjuk, majd állni hagyjuk.

A hűtőből kivesszük a palacsintatésztát. Óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, megforgatjuk a vargányákat a masszában és forró olajon megsütjük.

Vékony hasábokra szeljük a sárgarépát kevés vajon és citromlén megpároljuk, majd hozzáadjuk az uborka hasábokat, sózzuk és borsikafűvel ízesítjük, majd néhány perc alatt készre sütjük.

Tálaljuk ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/erdei-gombakkal-toltott-pulykamell/