Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Extra csípős rablóhús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Saslikhoz

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 0,5 kg koktélparadicsom
  • 0,5 kg apró burgonya
  • 0,5 kg apró hagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika

Páchoz

  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag grill fűszerkeverék
  • 2 teáskanál cayenne bors
  • 2 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítése

A pác alapanyagait összekeverjük.

A csirkemellet diónyi darabokra vágjuk és a páccal jól elkeverjük, majd lefedjük és 1 órára félretesszük.

A hagymákat megtisztítjuk, a paprikát megmossuk és feldaraboljuk, a burgonyát is megmossuk és lecsepegtetjük.

A nyársakra felszúrjuk a szobahőmérsékletű, sütnivaló falatokat.

Ha sütőben készítjük, akkor 200 fokra előmelegítjük és egy tepsit használunk, aminek a peremére rakjuk a nyársak végeit és egyszeri átforgatással légkeveréssel sütjük pirosra az ételt kb 40 perc alatt.

Parázs felett az igazi! Aki bevállalós (mint mi), annak nem akadály a tél sem, nagyjából annyi időt kell rászánni, mint egy bogrács halászlére!

Tehát a nyársakat kétszer-háromszor átforgatva szép pirosra megsütjük!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/extra-csipos-rablohus/