Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas- aszalt szilvás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 dl szilva kompótlé
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mk fahéj
  • csipet szerecsendió
  • késhegynyi fehér bors
  • 2 teáskanál keményítő vagy liszt
  • 1 evőkanálnyi sült csirke fűszersó
  • 1 dl olívaolaj


Elkészítése:

Egy kis lábasban feltesszük főni az aszalt szilvát a kompótlében, borban, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, cukorral, ízlés szerinti mennyiségben. Liszttel vagy étkezési keményítővel besűrítjük a főzés végén.

A csirkemellet felszeleteljük, fűszersóval megszórjuk, egy órát állni hagyjuk és egy teflonos serpenyőben megsütjük szép pirosra, közben olívaolajjal locsoljuk.

Tálaláskor a hússzeleteket félig leöntjük a mártással, mellé a szilvás szósz és burgonyapürével fogyasztottuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fahejas-aszalt-szilvas-csirkemell/