Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas pulyka almával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell, vagy combfilé
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 alma
  • 2 kk őrölt szegfűbors
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín 30 %-os
  • só


Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Az almát kimagozzuk és héjastól felkockázzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben (vagy wokban) olajat hevítünk és rádobjuk a húst. Erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, szegfűborssal, szerecsendióval és addig pirítjuk, míg a hús puha nem lesz. Időnként keverjük át.

Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a kisebb csíkokra vágott paprikát. 2-3 percet pirítjuk, épp csak annyira, hogy a paprika még roppanós maradjon.

Ekkor hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk a fahéjjal és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk, ha szükséges még sózzuk, majd tálaljuk.

[box style=”info”]Párolt rizst kínáltam mellé, tetejét apróra vágott snidlinggel, vagy petrezselyem zölddel díszítettem.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fahejas-pulyka-almaval/