Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zsemléket feldaraboljuk vagy összetépkedjük, majd tejbe áztatjuk. Miután a zsemlék felszívták a tejet, alaposan kifacsarjuk, és a darált húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, valamint a felvert tojásokat hozzáadjuk a húshoz. Ízesítjük mustárral, majoránnával, sóval, borssal és pirospaprikával, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formázunk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
orkat
Beküldte: 2013.03.05.

Hozzávalók

A formázáshoz

A sütéshez

Elkészítése

A zsemléket feldaraboljuk vagy összetépkedjük, majd tejbe áztatjuk. Miután a zsemlék felszívták a tejet, alaposan kifacsarjuk, és a darált húshoz keverjük.

A meghámozott, apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, valamint a felvert tojásokat hozzáadjuk a húshoz. Ízesítjük mustárral, majoránnával, sóval, borssal és pirospaprikával, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

Vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formázunk a masszából, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk.

Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és a húsgombócokat közepes lángon, aranybarnára sütjük. Sütés közben időnként forgatjuk őket, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.

Tálaláskor friss salátával, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
orkat
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is