Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db zsemle
  • tej (amennyit a zsemle felszív)
  • 50 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 kiskanál majoránna
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

A formázáshoz

  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A zsemléket feldaraboljuk vagy összetépkedjük, majd tejbe áztatjuk. Miután a zsemlék felszívták a tejet, alaposan kifacsarjuk, és a darált húshoz keverjük.

A meghámozott, apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, valamint a felvert tojásokat hozzáadjuk a húshoz. Ízesítjük mustárral, majoránnával, sóval, borssal és pirospaprikával, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

Vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formázunk a masszából, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk.

Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és a húsgombócokat közepes lángon, aranybarnára sütjük. Sütés közben időnként forgatjuk őket, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.

Tálaláskor friss salátával, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fasirt-2/