A zsemléket feldaraboljuk vagy összetépkedjük, majd tejbe áztatjuk. Miután a zsemlék felszívták a tejet, alaposan kifacsarjuk, és a darált húshoz keverjük.
A meghámozott, apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, valamint a felvert tojásokat hozzáadjuk a húshoz. Ízesítjük mustárral, majoránnával, sóval, borssal és pirospaprikával, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
Vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formázunk a masszából, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk.
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és a húsgombócokat közepes lángon, aranybarnára sütjük. Sütés közben időnként forgatjuk őket, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
Tálaláskor friss salátával, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!