Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehérboros csirkemáj zellerpürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Csirkemájhoz

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj

Zellerpüré

  • 1 fej zeller (vagy két kisebb)
  • 100 g vaj
  • só
  • fehér bors

Elkészítése

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A csirkemájat mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd forgassuk alaposan össze.

Ezután pároljuk pár percig, majd öntsük fel a borral, résnyire fedjük le a serpenyőt és főzzük 10-15 percig, hogy a máj átsüljön és a szaftja kissé besűrűsödjön (arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik).

Az elkészült májat tálalásig tartsuk melegen.

A zellert pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje, majd főzzük puhára. Amikor puhára főtt szűrjük le.

A leszűrt zellerhez adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük jó simára, habosra.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/feherboros-csirkemaj-zellerpurevel/