Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Fehérboros csirkesült

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az egyszerű hozzávalókból kiadós és ízletes fogás készül, amely tökéletes egy hétvégi ebédhez vagy vacsorához.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A bacont szélesebb csíkokra vágjuk, és egy tepsibe szórjuk. Erre fektetjük a forgónál kettévágott csirkecombokat, amelyeket előzőleg megszórtunk csirke fűszersóval és majoránnával.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd a hús mellé szórjuk. A gombát alaposan megmossuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk, és szintén a tepsibe tesszük a hús köré.

Ráöntjük a fehérbort, majd az egészet lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C) körülbelül 1 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a húsokat meglocsoljuk a saját szaftjukkal, majd rászórjuk a reszelt sajtot.

A tepsit visszatoljuk a sütőbe, de már fedetlenül. Körülbelül 10 perc alatt a sajt szépen ráolvad a csirkecombokra, a szaft pedig selymes állagot kap.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni az ételt, a gomba mellé tehetünk néhány cikk burgonyát is, így egyben köretként is elkészül. A fehérbort bátran helyettesíthetjük száraz rozéval is, ha egy kicsit gyümölcsösebb ízvilágot szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is