Elkészítése
A bacont szélesebb csíkokra vágjuk, és egy tepsibe szórjuk. Erre fektetjük a forgónál kettévágott csirkecombokat, amelyeket előzőleg megszórtunk csirke fűszersóval és majoránnával.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd a hús mellé szórjuk. A gombát alaposan megmossuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk, és szintén a tepsibe tesszük a hús köré.
Ráöntjük a fehérbort, majd az egészet lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C) körülbelül 1 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a húsokat meglocsoljuk a saját szaftjukkal, majd rászórjuk a reszelt sajtot.
A tepsit visszatoljuk a sütőbe, de már fedetlenül. Körülbelül 10 perc alatt a sajt szépen ráolvad a csirkecombokra, a szaft pedig selymes állagot kap.
Tipp
Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni az ételt, a gomba mellé tehetünk néhány cikk burgonyát is, így egyben köretként is elkészül. A fehérbort bátran helyettesíthetjük száraz rozéval is, ha egy kicsit gyümölcsösebb ízvilágot szeretnénk.
