Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehérboros, sajtos pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • 8 cikk natúr kockasajt
  • 2 dl fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 40 dkg makaróni
  • só
  • bors

Elkészítése

A pulykamellet csíkokra vágom.

A felaprított hagymát megdinsztelem és ráteszem a húst, majd fehéredésig sütöm. A sajtot több darabra vágom, majd ráteszem a húsra. Ezután öntöm rá a fehérbort, sózom, borsozom és ráteszem a zúzott foghagymát.

Ha a bort elfőné, akkor vízzel pótolom. Egy evőkanál lisztet egy kis vízzel kikeverek és besűrítem vele a húst.

Megszóróm petrezselyemmel és kifőtt tésztával, rizzsel vagy sült krumplival tálalom. A lisz helyett lehet keményítőt is használni.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/feherboros-kockasajtos-pulykamell/