Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehérboros töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 egész comb
  • 2 db tejbe áztatott zsemle
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 db tojás
  • fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • chilipehely
  • rozmaring
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 szelet füstölt sonka

Elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, és besózzuk, majd állni hagyjuk egy kicsit, hogy a só átjárja a húst.

A töltelékhez összedolgozzuk a hozzávalókat a kinyomkodott zsemlével együtt, majd ízlés szerint fűszerezzük. A csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk, és a tölteléket a bőr alá töltjük. Mielőtt a tölteléket betöltjük, a bőr és a hús közé fektetünk egy szelet sonkát.

A megtöltött combokat tepsibe helyezzük, és néhány szelet vöröshagymát adunk melléjük. A tepsi aljára öntünk 1 dl fehérbort. A tepsit lefedjük (például alufóliával), és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig pároljuk.

Ezután a fedőt levesszük, és további 20 percig sütjük, amíg a combok szép pirosra nem sülnek. Tálalás előtt hagyjuk kicsit pihenni.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/feherboros-toltott-csirkecomb/