Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehérboros-zöldbabos csirketokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkecombfilé
  • 30 dkg mirelit zöldbab
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 dl tejszín (30 %-os)
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2 dl fehérbor (félszáraz)
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • só
  • bors

Elkészítése

A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.

Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával.

Köretként párolt rizst kínálunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/feherboros-zoldbabos-csirketokany/