Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Fetás, zöldséges töltött csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 nagyobb csirkemellfilé, egyenként kb 25 dkg-osak 20 dkg feta 4 olajban eltett aszalt paradicsom lecsepegtetve 5 dkg bébispenót 1 kis tojás só, bors 2 szelet bacon olívaolaj Elkészítése: A bacont apróra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöket kivesszük, kihűtjük. Egy tálban villával összenyomkodjuk a fetát, hozzáadjuk a bacon-t, az apróra vágott aszalt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
bluesun
Beküldte: 2016.04.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb csirkemellfilé, egyenként kb 25 dkg-osak
  • 20 dkg feta
  • 4 olajban eltett aszalt paradicsom lecsepegtetve
  • 5 dkg bébispenót
  • 1 kis tojás
  • só, bors
  • 2 szelet bacon
  • olívaolaj


Elkészítése:

A bacont apróra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöket kivesszük, kihűtjük.

Egy tálban villával összenyomkodjuk a fetát, hozzáadjuk a bacon-t, az apróra vágott aszalt paradicsomot, a tojást és szép adag frissen őrölt borsot. Nagyjából simára keverjük, megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.

A csirkemellekről levágjuk a „lengő” részt, félretesszük más ételhez, én lefagyasztottam. A maradék húst késsel először balra, majd jobbra bevágjuk, kihajtjuk, mint egy könyvet. Ha még vastag a kihajtott rész, ismét bevágjuk, az a lényeg, hogy minél nagyobbra ki lehessen „nyitni”. Mindkét oldalukat kiklopfoljuk, de lehetőség szerint maradjanak egyben. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.

A húsok egyik hosszabbik oldala mentén egy csíkban kirakjuk a bébispenót-levelekkel, majd elosztjuk rajtuk a tölteléket, óvatosan felcsavarjuk. Egy akkora alufólia darabot levágunk, amire a rolád simán ráfér, vékonyan bekenjük olajjal. Ráfektetjük a tekercset, felcsavarjuk, a széleit szaloncukorszerűen megtekerjük.

Így járunk el a többivel is, egy tepsibe ültetjük, fél cm-nyi vizet öntünk alá. 180 fokos sütőben fél órát sütjük, kivesszük. Ha már elbírja a kezünk, göngyöljük ki a húsokat, a bacon visszamaradt zsírján gyorsan átpirítjuk.

Tálalhatjuk is, én farinata-val kínáltam.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
bluesun
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is