Elkészítése
A csirkemell elkészítése
Először a csirkemelleket éles késsel középen szétnyitjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy vékony és egyenletes legyen. Megsózzuk, és oregánóval ízesítjük mindkét oldalukat. A fetasajtot négy egyenlő darabra vágjuk, és minden csirkemell közepére helyezünk egy darabot. A húst félbehajtjuk, hogy a sajt belül maradjon, és jól összezárjuk.
Panírozás és sütés
A töltött csirkemelleket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, így alaposan bepanírozzuk őket. Bő, forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük a húsokat, ügyelve arra, hogy a csirkemell átsüljön, de ne száradjon ki.
Tálalás
A kész töltött csirkemellet párolt zöldségekkel tálaljuk, de más köret, például friss saláta vagy rizs is remekül illik hozzá. Az étel gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!
