Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Figo csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 db csirkecomb
  • 1 púpos teáskanál őrölt chili
  • 2 dl olaj
  • 5 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • majoránna
  • bors
  • bazsalikom
  • 2 dl sör

A mártáshoz

  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítése

A combokat alaposan megtisztítjuk és félretesszük. Egy edénybe öntjük az első adag, 1 dl olajat, majd hozzáadjuk a chilit, a zúzott fokhagymát, a sót, a majorannát, a borsot és a bazsalikomot. Alaposan összekeverjük a fűszereket, akár botmixerrel is, hogy sima pácot kapjunk, majd hozzáadjuk a maradék 1 dl olajat. A pácot hagyjuk állni 2 órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek, majd a combokat beleforgatjuk, és további 2 órán át hagyjuk pácolódni (közben néha átforgatjuk).

A bepácolt combokat egy tepsibe tesszük, ráöntjük a páclét és a sört, majd alufóliával lefedve sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a combok kívül ropogósra nem sülnek. Amikor elkészültek, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a citromlevet, majd az így kapott citromos vajas keveréket a combokra locsoljuk. Forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/figo-csirke/