Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy csirkemell filé 1 nagy sárgarépa 1 kisebb karalábé 1 merék zöldborsó 1 közepes fej vöröshagyma 1 ek liszt 2 dl natúr joghurt 1 ek tejföl 1 kis csokor petrezselyemlevél 1 kk só 1 nagy csipet bors 2 ek olaj Elkészítése: A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni. Minden zöldséget […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell filé
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 merék zöldborsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 ek tejföl
  • 1 kis csokor petrezselyemlevél
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd a sárgarépát és a karalábét vékony csíkokra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.

A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsepegtetett húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a répát, karalábét, zöldborsót és ízesítjük sóval, borssal. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt hagyjuk puhára főni.

Közben a petrezselyemlevelet apróra vágjuk.

A lisztet a joghurttal csomómentesre keverjük. Ha már puha a hús és elfőtte a levét, hozzáadjuk a habarást és belekeverünk még egy kanál tejfölt. Ha kellőképpen besűrűsödött beleszórjuk a petrezselyemlevelet.

Melegen, rizzsel kínáljuk.
[box style=”info”]Az elnevezése igazán találó, mert ez valóban egy nagyon finom húsos, zöldséges tokány. Én most pulyka helyett csirkéből készítettem és kicsit lazítottam egy kevés tejföllel is, mert nem lett elég szaftos. Valószínűleg több liszttel sikerült behabarnom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is