Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Fokhagymás bundában sült csirkefalatok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 egész nagy csirkemell filé 1 csapott kk só 1 nagy csipet őrölt bors 5 dl olaj a sütéshez Bundához: 2 nagyobb tojás 2 púpos ek liszt 2 ek tej 0,5 kk só 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma) Elkészítése: A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész nagy csirkemell filé
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 5 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 2 nagyobb tojás
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 ek tej
  • 0,5 kk só
  • 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma)


Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az olajat egy tálba felforrósítjuk.

Egy másik tálkában a bundához a tojásokat a sóval, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, kevés tejjel lazítjuk. Beleforgatjuk a csirkedarabokat.

Ha már elég forró az olaj, akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a mell darabokat és a forró olajba engedjük. Pár perc alatt a közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]Ez a gyerekeim egyik kedvenc étele, bármikor szívesen fogadják, ez olyan mindenkor bevethető fogás 🙂
Ízletes csirkedarabok, amik a bundában puhulnak meg, szaftosak, egyáltalán nem szárazak. Kínálhatjuk a megszokott köretekkel, vagy csak fokhagymás mártogatóssal, esetleg friss salátával. Ez nem egy nagy adag, érdemes legalább duplázni :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is