Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 4 tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás, chilis tejbe helyezzük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A májakat másnap lecsepegtetjük, papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
Köretnek petrezselymes újkrumplit és tzatziki salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

