Elkészítése
A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és ha nem szeretnénk a bőrét, lehúzhatjuk róla. A combokat 2-3 helyen bevágjuk, hogy a pác jobban átjárja, és könnyebben átsüljenek, majd megsózzuk őket. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk, és hozzákeverjük a tejhez. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fokhagymás tejet, és 1-2 órára, de még jobb, ha előző nap bepácoljuk.
A burgonyát megfőzzük, majd még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a vajat és a két egész tojást, majd ízesítjük szerecsendióval, borssal és ételízesítővel. A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A combokat a pácból kivesszük, lecsöpögtetjük, majd a szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe, aztán tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban, lassú tűzön pirosra sütjük.
A combokat a sült burgonyahalommal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
