Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 liter tej
  • só

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

A sütéshez

  • olaj

A hercegnő burgonyához

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • 2 db tojás

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és ha nem szeretnénk a bőrét, lehúzhatjuk róla. A combokat 2-3 helyen bevágjuk, hogy a pác jobban átjárja, és könnyebben átsüljenek, majd megsózzuk őket. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk, és hozzákeverjük a tejhez. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fokhagymás tejet, és 1-2 órára, de még jobb, ha előző nap bepácoljuk.

A burgonyát megfőzzük, majd még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a vajat és a két egész tojást, majd ízesítjük szerecsendióval, borssal és ételízesítővel. A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

A combokat a pácból kivesszük, lecsöpögtetjük, majd a szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe, aztán tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban, lassú tűzön pirosra sütjük.

A combokat a sült burgonyahalommal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-csirkecomb-rantva-hercegno-burgonyaval/