Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Fokhagymás csirkemáj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g csirkemáj 6 gerezd fokhagyma zsír őrölt bors majoránna só 1 darab cukkini 1 darab sárgarépa fehér retek (kb.10 cm) 1⁄2 darab kaliforniai paprika (piros) 1⁄2 darab kaliforniai paprika (sárga) 1 darab újhagyma 1 tk szójaszósz 1 tk csiliszósz olaj 1 ek keményítőliszt 50 ml víz Elkészítése: A máj elkészítése: A májat megtisztítjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemáj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 darab cukkini
  • 1 darab sárgarépa
  • fehér retek (kb.10 cm)
  • 1⁄2 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 1⁄2 darab kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 darab újhagyma
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk csiliszósz
  • olaj
  • 1 ek keményítőliszt
  • 50 ml víz


Elkészítése:

A máj elkészítése:

A májat megtisztítjuk és papírtörlővel megszárítjuk. Egy fazékban felhevítjük a zsírt és hozzáadjuk a májat. Rászórjuk a felszeletelt fokhagymagerezdeket, megszórjuk őrölt borssal, majoránnával és erős lángon, gyakran kevergetve megsütjük. A végén megsózzuk.

A köret készítése:

A cukkinit, paprikákat, fehér retket és az újhagymát nagyobb darabokra a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk egy wokban és megpirítjuk a zöldségeket. A végén szójaszósszal és chili szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk az elkészült májat és megkeverjük.

Öntetet készítünk a keményítőlisztből és a vízből és ezzel leöntjük a májas zöldséget, majd felforraljuk és pár percig együtt pirítjuk. Főtt rizzsel, burgonyával vagy tésztával tálaljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is