Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 6 gerezd fokhagyma
- zsír
- őrölt bors
- majoránna
- só
- 1 darab cukkini
- 1 darab sárgarépa
- fehér retek (kb.10 cm)
- 1⁄2 darab kaliforniai paprika (piros)
- 1⁄2 darab kaliforniai paprika (sárga)
- 1 darab újhagyma
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk csiliszósz
- olaj
- 1 ek keményítőliszt
- 50 ml víz
Elkészítése:
A máj elkészítése:
A májat megtisztítjuk és papírtörlővel megszárítjuk. Egy fazékban felhevítjük a zsírt és hozzáadjuk a májat. Rászórjuk a felszeletelt fokhagymagerezdeket, megszórjuk őrölt borssal, majoránnával és erős lángon, gyakran kevergetve megsütjük. A végén megsózzuk.
A köret készítése:
A cukkinit, paprikákat, fehér retket és az újhagymát nagyobb darabokra a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk egy wokban és megpirítjuk a zöldségeket. A végén szójaszósszal és chili szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk az elkészült májat és megkeverjük.
Öntetet készítünk a keményítőlisztből és a vízből és ezzel leöntjük a májas zöldséget, majd felforraljuk és pár percig együtt pirítjuk. Főtt rizzsel, burgonyával vagy tésztával tálaljuk.