Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás-majoránnás csirkemellfalatok tejfölös mártogatóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • ételízesítő
  • 1 kg hasábburgonya
  • 1 pohár tejföl
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a csirkecsíkokat, és átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük ételízesítővel és majoránnával, majd rátörjük a fokhagymát.

Egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 10–15 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután a fedőt levéve, folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk, hogy szép színt kapjon.

A hasábburgonyát forró bő olajban ropogósra sütjük, majd a csirkemellfalatokkal együtt tálaljuk.

Tejfölös mártogatós

A tejfölt egy kisebb tálban elkeverjük a paprikaőrleménnyel. Tálalásig hűtőben pihentetjük.

Tipp

A csirkét pácolhatjuk is: egy kevés olajjal, fokhagymával és majoránnával néhány órára hűtőbe tehetjük, így még ízesebb lesz. A mártogatósba tehetünk egy kevés sót vagy friss zöldfűszert is, ha karakteresebb ízt szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-majorannas-csirkemellfalatok-tejfolos-martogatossal/