A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a csirkecsíkokat, és átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük ételízesítővel és majoránnával, majd rátörjük a fokhagymát.
Egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 10–15 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután a fedőt levéve, folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk, hogy szép színt kapjon.
A hasábburgonyát forró bő olajban ropogósra sütjük, majd a csirkemellfalatokkal együtt tálaljuk.
Tejfölös mártogatós
A tejfölt egy kisebb tálban elkeverjük a paprikaőrleménnyel. Tálalásig hűtőben pihentetjük.
Tipp
A csirkét pácolhatjuk is: egy kevés olajjal, fokhagymával és majoránnával néhány órára hűtőbe tehetjük, így még ízesebb lesz. A mártogatósba tehetünk egy kevés sót vagy friss zöldfűszert is, ha karakteresebb ízt szeretnénk.