Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás, pácolt csirkecomb farrésszel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb farrésszel
  • só
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk barna cukor
  • 1 ek angol mustár
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 2 ek olívaolaj


Elkészítése:

A farrésszel együtt kapható csirkecomb pillanatnyilag a legolcsóbb húsáruk közé tartozik. Talán egyik legfinomabban készített változata a fokhagymás, fűszeres sült comb.

A felsorolt alapfűszerek mellett más ízre nincs szükség a pácoláshoz. Tanácsos 24 órával korábban befűszerezni a húsokat, majd 5 percen keresztül mikrózni is. A mikróban a húsok pórusai enyhén kitágulnak, lehűlve visszahúzódnak, közben magukba szippantják a fűszeres pác ízét.

Az angol mustár csípős, cukros, kurkumás, ecetes, esetleg sörös íze kitűnő ízkavalkádot ad a csirkecomboknak. A fokhagyma ízét pedig senkinek nem kell bemutatni.

A mustárt elkeverjük 1 kanál olívaolajjal, a fokhagyma granulátummal, a sóval, a borssal és a barna cukorral, majd a keverékkel bedörzsöljük a combokat. Megmikrózzuk, majd mikor kihűlt, lefóliázva hűtőbe tesszük.

Másnap tepsibe sorjázzuk, és alufólia alatt jó 20 percig sütjük. A végén a fóliát levesszük, és enyhe pírt adunk a combok bőrének.

Készíthetünk hozzá különféle köreteket is, de friss, vagy bármilyen hűs salátával is kitűnő.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-pacolt-csirkecomb-farresszel/