Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás petrezselymes csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • só
  • 2 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • kb 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csomag petrezselyemzöld
  • kb 2 dl olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk.

Egy mély tányérban a tojásokat felverjük, és hozzáadjuk az aprított fokhagymát. Egy másik tányérban a zsemlemorzsát összekeverjük az aprított petrezselyemmel.

A csirkemell szeleteket először lisztbe, majd a fokhagymás tojásba, végül a petrezselymes zsemlemorzsába forgatjuk, ügyelve arra, hogy a bevonat egyenletesen fedje a szeleteket.

Egy serpenyőben közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket, oldalanként 3-4 perc alatt. A sütést követően a húst papírtörlőre tesszük, hogy az olaj lecsöpögjön.

Frissen, párolt rizzsel vagy más körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-petrezselymes-csirkemell/