Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 kisebb fej fokhagyma
- só
- bors
- pici chilipaprika
- majoránna
- 1 kg krumpli
- 1 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés:
A krumplit megtisztítom és sós vízben félpuhára főzöm.
Közben a megmosott csirkemellet apró kockára vágom, sózom, borsozom és apránként átpirítom a forró olajon. Amikor már az összes megpirult, a visszamaradt olajon a fokhagymát pár pillanat alatt lepirítom és mehet vissza az összes csirkemell.
Fűszerezem sóval, borssal majoránnával és a chilivel, még így nagyon alaposan lepirítom, ha nagyon kevés lenne a szaftja kevés vizet öntök alá, pár csipet liszttel megszórom és addig főzöm amíg jó krémes lesz a szaft.
A félig főtt krumplit leszűröm és bő, forró olajban aranybarnára sütöm.


