Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás pulykacomb pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 pulyka felsőcomb (kb. 1,5 kg)
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • só
  • frissen őrölt bors
  • kevés víz a hús alá


Elkészítése:

A pulykacombot egy vékony, rövid pengéjű késsel megszurkáljuk, majd hosszában félbevágott fokhagymákkal töltjük meg. A megmaradt fokhagymagerezdek egy részét fokhagymanyomóval a hús mindkét oldalára passzírozzuk, a fennmaradó egész gerezdeket pedig a hús mellé helyezzük. Körülbelül 5 cl vizet öntünk a hús alá, majd alufólia alatt, porcelán sütőtálban sütjük úgy, hogy a bőrös része lefelé nézzen.

A sütési idő felénél a húst megfordítjuk, így a bőrös része kerüljön felülre. Az alufóliát visszahelyezve folytatjuk a sütést, amíg a villa vagy hústű könnyen áthatol rajta. Ekkor eltávolítjuk a fóliát, és még egy rövid ideig sütjük, hogy a bőre szép aranybarna színt kapjon.

A húst annyi ideig pihentetjük, ameddig a család türelmesen megvárja a tálalást. 🙂 A hús átható fokhagymás illata ugyanis rendkívül étvágygerjesztő.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-pulykacomb-pecsenye/