Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb filé
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk fehér bors
- 1 dl száraz fehér bor
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- só
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd vékony csíkokra felvágjuk.
A zsírt, vagy olajat felhevítjük, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal megszórjuk, aláöntjük a bort és fedő alatt a hús puhulásáig párolom.
A tejszínt a keményítővel simára keverjük, hozzáadjuk a puha húshoz, elkeverjük, kissé összeforraljuk, majd tálaljuk.
[box style=”info”]Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálhatunk mellé, én most spenótos gnocchival tálaltam.[/box]