Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás pulykamell magos bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet pulykamell filé
  • 2 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • lenmag

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval áttörjük, és elkeverjük a tejben. A tejbe áztatott hússzeleteket egy edénybe tesszük, majd lefedjük, és hűtőbe helyezzük legalább egy órára, de ha van időnk, akár egy egész éjszakára is pácolhatjuk, hogy még ízletesebb legyen.

A hússzeleteket a pácból kivesszük, lecsepegtetjük, majd a klasszikus módon panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát előzetesen elkeverjük a magokkal. A szezám- és lenmag kiváló választás, de variálhatjuk tökmaggal vagy napraforgómaggal is, hogy még különlegesebb textúrát és ízt adjunk az ételnek.

A panírozott szeleteket forró olajban aranyszínűre sütjük, ügyelve arra, hogy a hús belül is átsüljön.

Tálalás:

Friss salátával, párolt zöldségekkel vagy sült burgonyával kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/fokhagymas-pulykamell-magos-bundaban/